FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comerțul global, scădere de cel puțin 13% în 2020

Comerțul global, scădere de cel puțin 13% în 2020

Comerțul internațional de mărfuri a scăzut până la un nivel record în primele luni ale acestui an din cauza pandemiei de Covid-19, însă nu s-a ajuns la cele mai pesimiste estimări ale analiștilor, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Comerțului citat de Reuters.

Inițial, estimările inițiale indicau o scădere de 18,5% față de anul trecut, însă reacția rapidă a guvernelor privind atât măsurile de limitare a infectărilor, cât și susținerea economiei au făcut ca în primul trimestru volumul comerțului cu mărfuri să scadă cu doar 3%.

Una dintre deciziile importante luate la nivel guvernamental a fost asigurarea veniturilor salariaților, măsura despre care Organizația Mondială a Comerțului spune că a încurajat consumatorii să își mențină cheltuielile la un nivel normal, cu excepția achizițiilor de valoare mare cum ar fi automobilele, de exemplu.

Potrivit raportului realizat în luna aprilie, comerțul internațional va scădea în acest an cu un procent cuprins între 13% și 32%. Însă, dacă de la jumătatea acestui an comerțul ar crește cu 2,5% pe trimestru, prognoza mai optimistă ar putea fi respectată. Chiar și în acest scenariu, scăderea ar fi peste nivelul istoric din 2009, în plină criză financiară. În urmă cu 11 ani, comerțul internațional a scăzut cu 12,5%.

Datele Organizației Mondiale a Comerțului arată că o revenire a sectorului va fi posibilă din 2021 când creșterea estimată de analiști este cuprinsă între 21 și 24%.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content