FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Coca-Cola, Heineken și PepsiCo suspendă operațiunile în Rusia

Coca-Cola, Heineken și PepsiCo suspendă operațiunile în Rusia

Lista producătorilor de alimente și băuturi care opresc activitatea din Rusia crește de la o zi la alta, Coca-Cola, PepsiCo și HEINEKEN fiind ultimii giganți alimentari care au luat această decizie pe fondul războiului din Ucraina.

„Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă din cauza evenimentelor tragice din Ucraina. Vom continua să monitorizăm și să evaluăm situația pe măsură ce lucrurile evoluează”, au declarat reprezentanții Coca-Cola citați de FoodBev.

Într-o declarație trimisă inițial acționarilor, CEO-ul PepsiCo, Ramon Laguarta, a anunțat că operațiunile din Rusia ale companiei vor fi sistate. „Având în vedere evenimentele oribile care au avut loc în Ucraina, anunțăm suspendarea vânzării mărcilor noastre în Rusia. De asemenea, vom suspenda investițiile de capital și toate activitățile de publicitate și promovare din Rusia”, a declarat Ramon Laguarta.

Și gigantul olandez HEINEKEN a oprit atât producția de bere, cât și publicitatea și vânzarea mărcii în Rusia.

„Suntem șocați și întristați să vedem cum se desfășoară tragedia din Ucraina. Suntem alături de poporul ucrainean și inimile noastre se îndreaptă către toți cei afectați. Războiul guvernului rus împotriva Ucrainei este un atac complet nejustificat", susține Dolf van den Brink, CEO HEINEKEN.

Producătorul a anunțat totodată că nu va mai accepta niciun beneficiu financiar derivat din operațiunile rusești.

„Un număr tot mai mare de companii și-au anunțat retragerea sau suspendarea operațiunilor din Rusia, McDonald's, Starbucks și Coca-Cola fiind ultimele care au făcut astfel de anunțuri care izolează țara din punct de vedere economic încă și mai mult decât era”, explică Walid Koudmani, analist-șef XTB, citat de FoodBev.

Potrivit acestuia, deși astfel de decizii vor afecta cu siguranță valoarea acțiunilor în viitorul apropiat, multe dintre aceste companii au acționat preventiv din moment ce oricum nu ar mai putea să transfere profiturile în contextul sancțiunilor economice deja impuse Rusiei.

„Situația rămâne foarte tensionată și investitorii o monitorizează cu atenție deoarece orice știre pozitivă poate provoca un efect de domino asupra acțiunilor și companiile pot recăpăta accesul la ceea ce este efectiv una dintre cele mai mari piețe din lume”, adaugă Walid Koudmani.

Starbucks, Kraft Heinz, Kellogg se află, de asemenea, pe lista celor care au oprit operațiunile din Rusia pe fondul conflictului armat.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content