FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Coca-Cola HBC și Carlsberg închid fabricile din Ucraina

Coca-Cola HBC și Carlsberg închid fabricile din Ucraina

Producători internaționali cu operațiuni în Ucraina au decis închiderea fabricilor, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina din această dimineață. Este cazul Coca-Cola HBC și Carlsberg, care și-au îndemnat angajații să rămână acasă.

Îmbuteliatorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola HBC monitorizează situația tensionată din Ucraina. Potrivit esmmagazine.com, care citează Reuters, Coca-Cola HBC a cerut personalului să rămână acasă după ce activitatea de îmbuteliere a fost suspendată.

Și producătorul danez Carlsberg și-a oprit operațiunile din două fabrici din Kiev și Zaporizhzhya din cauza escaladării conflictului din Ucraina. De asemenea, o altă fabrică de bere din Lviv s-a închis după ce aprovizionarea cu gaz natural a fost întreruptă.

Carlsberg este al doilea cel mai mare producător de bere din Ucraina, cu o cotă de piață de 31%. Potrivit reprezentanților companiei, Carlsberg a luat mai multe inițiative cu scopul de a avea grijă de personalul care lucrează în Ucraina, îndemnându-i să rămână acasă și să urmeze instrucțiunile autorităților ucrainene.

Pe de altă parte, Nestle, unul dintre cei mai mari producători FMCG internaționali, își continuă operațiunile în mod normal, dar compania monitorizează situația îndeaproape. Nestle este prezent în Ucraina de mai bine de 25 de ani și deține acolo trei fabrici cu aproximativ 5.000 de angajați.

Analiști internaționali avertizează că situația curentă din Ucraina pune presiune pe lanțurile de aprovizionare. “Un război va declanșa o criză alimentară și energetică. Țări emergente precum Turcia, Egipt și Liban sunt dependente de grâul produs în Rusia și Ucraina”, a declarat analistul Dan Wang (Hang Seng Bank) pentru esmmagazine.com.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a autorizat joi dimineață o operațiune militară specială în Ucraina. Forțele ruse au tras rachete în mai multe locații din Ucraina, țară care ulterior a declarat legea marțială.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content