FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cine este succesorul lui Emmanuel Faber la conducerea Danone

Cine este succesorul lui Emmanuel Faber la conducerea Danone

Gigantul francez Danone l-a numit la conducerea companiei pe Antoine de Saint-Affrique, fostul CEO al producătorului de ciocolată Barry Callebaut. Cu o experiență vastă în industria bunurilor de larg consum, executivul va prelua rolul începând cu luna septembrie.

În vârstă de 57 de ani, francezul Antoine de Saint-Affrique este necunoscut publicului larg, acesta activând cea mai mare parte a carierei în cadrul Unilever, echipă căreia i s-a alăturat după finalizarea studiilor. Inițial executivul a fost responsabil cu lansarea brandurilor de pastă de dinți Sanogyl și Signal, însă de-a lungul anilor a lucrat și pe zona de cosmetice și condimente, activând în diverse piețe, atât la nivel european, cât și pe piața din Statele Unite ale Americii. În 2011 a preluat conducerea Unilever Food, un business de 12,4 miliarde de euro, iar patru ani mai târziu a fost numit CEO al Barry Callebaut, un business cu o cifră de afaceri considerabil mai mică decât cea a Unilever Food. "Nu sunt foarte preocupat de ierarhie. Am un mod informal de a conduce. Prefer să vorbesc cu oamenii și nu să stau în biroul meu", a spus el într-un interviu disponibil pe YouTube.

Numirea la Danone vine după o perioadă tulbure pentru producătorul francez de iaurturi, astfel că misiunea sa nu este deloc ușoară. Grupul a raportat o cifră de afaceri de 23,62 de miliarde de euro în 2020, marcând o scădere de 6.6% față de anul anterior și un profit în scădere cu 13,8%, ambii indicatori fiind afectați de pandemie, dar și de deciziile lui Emmanuel Faber, fostul CEO al Danone. Astfel, după un 2020 afectat de criza sanitară, producătorul francez de lactate Danone se așteaptă ca 2021 să fie un an de redresare, revenirea vânzărilor pe un trend ascendent fiind un obiectiv stabilit pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Sursă foto: lineaires.com

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content