FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Christian Tour intră pe segmentul de retail

Christian Tour intră pe segmentul de retail

Christian Tour, unul din cei mai mari jucători din turism, intră pe segmentul de retail cu Yuga, un concept de magazin tip drogherie.

Primul magazin fizic va fi deschis în decembrie, într-un spațiu de 800 mp din zona de est a Bucureștiului, pentru anul viitor fiind preconizate încă patru deschideri de magazine, cu o suprafață de minim 1.000 mp fiecare. Magazinul online este deja funcțional, în variantă beta.

”Bugetul de investiţii pentru primii 3 ani pe acest proiect, se ridică la circa 10 milioane de euro. Pentru primul an de activitate, estimăm o investiţie medie de 1.5 milioane euro ȋn magazinul fizic ce se va deschide anul acesta, iar pe zona de online, investiţia iniţială ȋn platformă va ajunge la circa 1 milion de euro. Previziunile pentru primul an de funcţionare sunt de vânzări ȋn valoare de circa 10 milioane euro pe toate canalele de distribuţie (online și offline) ale proiectului Yuga” afirmă Cristian Pandel, fondator și acționar majoritar al Christian Tour, parte a grupului Memento.

Ȋn acest moment sunt listate peste 10.000 produse ȋn platforma online, aceasta fiind organizată pe patru piloni principali: Yummy Yuga - Alimentaţie sănătoasă, organică şi naturală, Mama Yuga - Magazinul mamei, copilului şi al familiei, Pharma Yuga - Drogherie naturistă și Travel Yuga - Magazinul celor activi.

”Yuga vine în întâmpinarea familiilor tinere care au un stil de viaţă activ, modern, cu accent pe sănătate, mişcare, educaţie, grijă pentru natură şi dorinţa de a profita de fiecare moment. Yuga se adresează familiei şi elementului central ce defineşte familia – mama”, detaliază Christian Pandel conceptul magazinului.

El spune că lucrează la acest proiect amplu de mai bine de 18 luni, de când și-a dat seama că piaţa de retail din România dedicată familiilor, copiilor şi sănătăţii are nevoie de un concept inovativ. Perioada de pandemie din ultimele luni i-a demonstrat ȋncă o dată importanţa retailului adaptabil, modern şi aproape de nevoile clientului, ceea ce l-a determinat să accelereze proiectul şi să ȋl lanseze pe piaţă ȋn timp record.

Ȋn fiecare an călătoreau prin Christian Tour şi TUI Travel Center, cele două branduri de turism ale grupului Memento, peste 600.000 de clienţi, majoritatea fiind familii cu copii. ”Prin acest nou concept cu prezenţă ȋn retail, noi ca şi grup de companii vom face ceea ce ne pricepem cel mai bine: vom vinde către publicul nostru - familiile - mai mult decât vacanţe”, punctează antreprenorul.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content