FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Carrefour România relansează Plata cu PET în 20 de orașe

Carrefour România relansează Plata cu PET în 20 de orașe

Carrefour România relansează Plata cu PET în 20 de hypermarketuri din țară, campanie derulată în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România. Clienții Carrefour pot, din nou, să cumpere fructe și legume de la producători locali, la prețul de 1 PET bucata, iar pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, produs din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil, primesc o cantitate dublă de fructe și legume. Astfel, PET-ul devine monedă de schimb, iar clienții contribuie la reducerea amprentei asupra mediului și susțin fermierii locali.

Inițiativa se află la a treia ediție și se derulează începând cu 13 septembrie în parteneriat cu Coca-Cola HBC România și cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PCAmbalaje și Recycle International. Plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în 8 hypermarketuri din țară în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic, iar în primele două ediții s-au colectat peste 347.000 de PET-uri și s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe și legume românești în 14 hypermarketuri.

„Plata cu PET este inițiativa care exprimă cel mai bine viziunea Carrefour România asupra economiei circulare, transformând plasticul în monedă de schimb pentru fructe și legume produse local și încurajând reintroducerea plasticului în circuitul economic, prin reciclare. Susținem astfel un proces de educare a publicului pentru un consum responsabil de plastic și alte resurse și, de asemenea, încurajăm clienții să adopte obiceiuri mai bune acasă și la cumpărături. Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri strategici, împreună cu care extindem programul și îl aducem în 20 de hipermarketuri din 19 orașe din România”, a declarat Felician Cardoș, Environmental Manager Carrefour România.

Inițiativa se derulează în 20 de hypermarketuri din țară (Baia Mare, Bârlad, Brașov - Calea București, București Orhideea și Vulcan, Buzău, Cluj, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași Era, Oradea Era, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgoviște, Timișoara) în perioada 13 septembrie – 12 decembrie.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content