FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Businessul Oetker, într-un nou moment T-zero

Businessul Oetker, într-un nou moment T-zero

După o perioadă de speculații, disensiune internă și discuții familiale, grupul german Oetker anunță oficial împărțirea businessului în două divizii separate.

Grupul german, care cuprinde peste 400 de companii, este deținut în prezent de cei opt moștenitori ai lui Rudolf August Oetker, care a reconstruit compania după cel de-al doilea război Mondial și care a murit în 2007. Fiecare dintre cei opt copii deține o cotă de 12,5% din business, iar împărțirea se va face în funcție de liniile familiale. Astfel, o parte dintre moștenitori, inclusiv Richard Oetker, vor prelua și vor fi responsabili pentru divizia de alimente care include pizza congelată, ingrediente și aditivi pentru patiserie. În plus, pe lângă divizia de food, ei vor prelua și controlul fabricii de bere Radeberger, dar și câteva alte companii mai mici.

Celălalt grup de acționari, din care fac parte Alfred Oetker și Carl Ferdinand Oetker, va deține producătorul de vin spumant Henkell, afacerea online cu vin Belvini, unele companii din sectorul hotelier, compania Budenheim KG și colecția de artă Rudolf August Oetker GmbH, printre altele.

Tranzacția nu va avea consecințe pentru anagajații grupului și ar urma să fie finalizată la finalul acestui an.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content