FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Băuturi răcoritoare retrase din mai multe lanțuri de retail

Băuturi răcoritoare retrase din mai multe lanțuri de retail

Două tipuri de băuturi răcoritoare, produse de compania Maspex România, au fost retrase din mai multe lanțuri de retail din cauza nivelului peste limita legală de oxid de etilenă, anunță ANSVSA.

Producătorul Maspex recheamă măcile de băuturi răcoritoare Figo portocale-mandarină și Figo multivitamine. Produsele au fost retrase de la comercializare din mai multe lanțuri de retail precum cora, Penny, Carrefour, Metro sau Selgros.

"Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora", se arată într-o informare ANSVSA. Lista loturilor cu probleme poate fi verificată aici. 

Reprezentanții Maspex și ai lanțurilor de retail recheamă produsele Figo din loturile menționate până la data de 04.09.2021. 

Produsele Figo ale Maspex nu sunt singurele cu un nivel peste limita legală de oxid de etilenă; și producătorul ALONOR COMPANY SRL a inițiat retragerea de la comercializare a unor Fruit&Friends (băutură răcoritoare necarbonatată cu suc de portocale și băutură răcoritoare necarbonatată cu suc de portocale, mere și piersici) din cauza suspiciunii depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor. Produsele au fost retrase din magazinele Penny.

Tot din cauza nivelului peste limita legală de oxid de etilenă au fost retrase de la vânzare din marile lanțuri de retail peste 20 de sortimente de înghețată, precum La Strada, sortimente de înghețată marcă proprie cora, mărcile “Unique” și “Happy” ale Penny, Metro Chef, precum și brandurile Mars, Milka, Kit Kat, Bounty și Snickers. Lista completă a brandurilor retrase de la comercializare poate fi găsită aici.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content