FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > BAT, 5 miliarde de lei la bugetul de stat în prima jumătate a anului

BAT, 5 miliarde de lei la bugetul de stat în prima jumătate a anului

BAT a contribuit la bugetul de stat cu cinci miliarde de lei în prima jumătate a anului curent, o creștere de 700 de milioane de lei (sau 18%) față de prima jumătate a lui 2020. Accizele reprezintă aproximativ 60% din prețul unui pachet de țigări, plus TVA, ceea ce înseamnă că taxele se ridică la aproape 80% din prețul unui pachet de țigări.

BAT a fost cel mai mare contribuabil la bugetul României în 2020, cu un aport total de aproape 9,6 miliarde de lei (două miliarde de euro) sub formă de taxe și impozite. Acest lucru a fost posibil datorită unei scăderi record a comerțului ilicit, care a coborât pentru prima dată sub nivelul de 10%.

„Ne bucurăm că putem continua să avem o contribuție consistentă la finanțele statului, în special în aceste momente dificile. Dar, pentru a face acest lucru, avem nevoie de două lucruri simple: menținerea unui nivel scăzut al contrabandei și un regim de accize echitabil și echilibrat pentru toate produsele cu nicotină care să conducă la venituri sustenabile pentru bugetul de stat și predictibilitate pentru industrie și consumatori”, a declarat Fred Monteiro, director pentru Europa Centrală și de Sud al BAT.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului, cu o cotă de peste 50% și unul dintre principalii investitori din România. Investițiile totale ale companiei în fabrica sa din Ploiești au depășit pragul de 500 de milioane din 1996 până în prezent. BAT are peste 3.000 de angajați și creează încă 30.000 de locuri de muncă prin lanțul său de aprovizionare și distribuție.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content