FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Avans substanțial pentru veniturile Ahold Delhaize în contextul pandemiei

Avans substanțial pentru veniturile Ahold Delhaize în contextul pandemiei

Datele financiare publicate de Ahold Delhaize, grupul care deține Mega Image, arată cifre în creștere pe toate sectoarele, în special pe segmentul serviciilor online, foarte solicitate imediat după declanșarea pandemiei de Covid-19.

Vânzările nete ale grupului au crescut cu 15,9% în cel de-al doilea trimestru din acest an, până la valoarea de 19,1 miliarde de euro. Potrivit raportului financiar, creșterea vânzărilor este pusă pe seama cererii crescute din timpul pandemiei, dar contează și faptul că raportarea se face la un trimestru slab pentru grup (aprilie – iunie 2019), afectat la acea dată de evoluțiile negative înregistrate de Stop&Shop în Statele Unite.

Anul acesta, în perioada aprilie – iunie, atât vânzările din SUA, cât și din Europa au înregistrat creșteri double digit (20,6% în SUA, respectiv 10,2% în Europa), cu o contribuție importantă a comerțului online. 

„Continuăm să ne adaptăm la schimbările pe care le vedem în comportamentul consumatorilor. Una dintre acestea vizează oferta noastră online, care, în urma investițiilor făcute pentru creșterea capacității, a dus la o creștere netă a vânzărilor pe acest segment cu 127% în SUA (la un curs de schimb constant) și cu 64% în Europa. Ne așteptăm la o creștere de peste 55% a vânzărilor online la nivel global pentru acest an. Acest lucru ne aduce mai aproape de a ne atinge obiectivul, cu un an mai devreme decât am estimat. Este vorba despre dublarea vânzărilor online, de la 3,5 miliarde de euro în 2018 la 7 miliarde în 2020”, susține Frans Muller, Președintele și CEO Ahold Delhaize.

Potrivit raportului financiar, în trimestrul doi, vânzările înregistrate pe platformele online au ajuns la 1,84 miliarde de euro, în creștere cu 77,6% raportat la perioada similară din 2019. Cumulat cu primele trei luni ale anului, consumul online s-a tradus printr-o creștere de 58% și o valoare de 3,19 miliarde de euro.

În ceea ce privește venitul net, raportul financiar pentru trimestrul doi arată o creștere de 106,4%, până la valoarea de 693 de milioane de euro față de 334 de milioane de euro în perioada similară din 2019. Cumulat pentru prima jumătate a acestui an, suma se ridică la 1,3 miliarde de euro față de 769 de milioane cât a fost raportat după primele șase luni ale anului trecut.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content