FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Automatele de reciclare Kaufland, folosite de peste 1 milion de clienți

Automatele de reciclare Kaufland, folosite de peste 1 milion de clienți

Tot mai mulți români adoptă un comportament eco. Astfel, peste 1 milion de români au reciclat ambalaje de la începutul anului, utilizând automatele din infrastructura ecologică deținută de Kaufland România, care de azi este disponibilă la nivel național. Din luna ianuarie și până în prezent au fost reciclate peste 5,7 milioane de ambalaje.

Sub sloganul ,,Reciclezi și Salvezi”, Kaufland dă startul unei campanii ample de încurajare a reciclării, mărind discounturile oferite la anumite produse aflate la promoție. Obiectivul Kaufland este de a fi cea mai accesibilă și comodă destinație pentru reciclare, dar și de a arăta oamenilor că la Kaufland fiecare gest sustenabil vine cu o recompensă.

Clienții care depun ambalaje pentru reciclare sunt răsplătiți cu un cupon de reducere, ce poate fi folosit în magazin la cumpărături. Mecanismul se desfășoară simplu: clientul care aduce 5 recipiente (PET-uri  cu volum de până la 3 litri, sticle sau doze de aluminiu cu volum de până la 1 litru) la automatele din parcările magazinelor Kaufland din întreaga țară primește un voucher cu 10% extra reducere față de prețul promo comunicat în ofertă, pentru un articol din revistă. Articolul este semnalizat cu bănuțul ,,Reciclezi și Salvezi”.

Cupoanele pot fi obținute și utilizate timp de 2 săptămâni în toate magazinele Kaufland care au cel puțin un automat de reciclare.

„Numărul de români care aleg să recicleze este în continuă creștere. Acest lucru ne confirmă faptul că am reușit să construim un adevărat ecosistem al sustenabilității. Credem că sinergia dintre noi și clienții care ne trec pragul pune în mișcare toată această infrastructură și că împreună reușim să protejăm mediul și să consumăm responsabil. De aceea ne-am dorit ca fiecare comunitate din care facem parte să se bucure de automate de reciclare ușor de folosit și accesibile, indiferent de regiunea din care provin”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Compania a început dotarea magazinelor din țară cu automate de colectare selectivă încă din anul 2018, cu 3 magazine, ajungând astăzi la o rețea de 144 de automate, iar numărul de clienți care reciclează a crescut în prezent cu peste 40% față de cei 700.000 care reciclau în septembrie 2020. Kaufland și-a propus ca până în anul 2025 utilizarea plasticului să fie redusă cu 20%, iar 100% din ambalajele produselor marcă proprie să fie realizate din materiale care permit un nivel maxim de reciclabilitate.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content