FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan a lansat casele self-checkout în hypermarketul din incinta Afi Cotroceni

Auchan a lansat casele self-checkout în hypermarketul din incinta Afi Cotroceni

Grupul francez Auchan a inaugurat, la jumătatea săptămânii trecute, casele de marcat express în hypermarketul din incinta mallului Afi Cotroceni din București.

Zona dedicată noului serviciu cuprinde șase case de marcat tip self check-out, unde clienții au posibilitatea de a scana și plăti singuri produsele cumpărate, fără să mai fie implicați casierii.

Mai mulți retaileri prezenți pe piața locală adoptă această soluție, recent, și Carrefour România anunțând patru astfel de case de marcat introduse în hypermarketul Carrefour Băneasa.

La nivel european, englezii de la Sainsbury's au fost primii din Europa care au instalat automatele în toate supermarketurile deţinute, iar potrivit acestora, aproape jumătate dintre clienţi le folosesc.

Francezii de la Auchan au raportat o creștere de 11% a vânzărilor în primele șase luni ale anului la nivelul Europei de Est – regiune din care face parte și țara noastră. De asemenea, primele șase luni ale acestui an au adus o mutare strategică pentru aceștia pe piața locală, retailerul încheind un parteneriat cu OMV Petrom pentru dezvoltarea unei rețele de magazine de proximitate sub brandul MyAuchan în stațiile Petrom.

În România, retailerul deține 33 de hypermarketuri și 4 magazine de proximitate MyAuchan. Anul trecut, Auchan Retail România a raportat o cifră de afaceri de 1,09 miliarde de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content