FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan demarează lucrările celui de-al doilea centru de suport medical

Auchan demarează lucrările celui de-al doilea centru de suport medical

După parteneriatul cu Leroy Merlin ce presupune organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, infectate cu Sars Cov-2, Auchan se implică într-un proiect similar derulat la Cluj-Napoca.

Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 ce prezintă forme ușoare și medii, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România.

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești.

În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect. Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Experiența demarării proiectului pilot în București ne este de mare folos în ceea ce privește organizarea, funcționarea și lucrul cu autoritățile, dar și în cooptarea de parteneri, cărora le mulțumesc că au înțeles momentul și nevoia. Lansez o nouă invitație către firme și oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmărește să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele”, a declarat Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România, inițiator al proiectului național.

La începutul acestei luni, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat ulterior Ministerului Sănătății.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content