FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan a colectat 10.000 de litri de ulei alimentar uzat în 5 săptămâni

Auchan a colectat 10.000 de litri de ulei alimentar uzat în 5 săptămâni

Auchan România anunță că a depășit obiectivul setat pentru 2020 în privința colectării uleiului alimentar uzat. În cinci săptămâni, consumatorii au dus în cele 33 de hypermarketuri 10.000 de litri de ulei folosit. Cu alte cuvinte, Auchan a colectat în medie 20 de litri de ulei alimentar uzat pe oră.

„Acțiunea noastră a reprezentat un prim pas în industrie, sperăm că și alți retaileri se vor alătura inițiativei și îi felicităm pe cei care au făcut-o deja”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Magazinul Auchan Oradea a colectat cea mai mare cantitate de ulei uzat, fiind urmat de cel din Galați și de cele din București, în special cele din Drumul Taberei, Militari și Titan.

Uleiul uzat trebuie colectat într-un recipient transparent din plastic și, totodată, trebuie strecurat. Colectarea se face în recipiente de minimum 500 ml și dus apoi la departamentul Relații Clienți din cadrul hypermarketurilor Auchan.

Programul de colectare continuă în toate cele 33 de hypermarketuri ale retailerului francez din țară și, în funcție de cantitatea predată, clienții sunt recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy, AQUA Carpatica și Floriol.

Uleiul colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare și eliminare finală a uleiurilor și grăsimilor comestibile uzate. În final, uleiul uzat va ajunge biocombustibil.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content