FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Aquila, investiții de 16,9 mil. euro pentru reînnoirea flotei și a echipamentelor de depozit

Aquila, investiții de 16,9 mil. euro pentru reînnoirea flotei și a echipamentelor de depozit

Aquila, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, și-a bugetat investiții de 16,9 milioane de euro pentru mijloace de transport și echipamente de depozit, în linie cu obiectivele de sustenabilitate.

Din această sumă, Aquila alocă 10,9 milioane de euro pentru achiziția a 300 de autovehicule, Euro 6, pentru înlocuirea vehiculelor cu unele mai puțin poluante și cu o capacitate mai mare de transport. Compania își propune continuarea  investițiilor în tehnologie și eficiența operațiunilor, cu o investiție de 4,6 milioane de euro în echipamente de depozite.

„Continuăm investițiile și implementarea măsurilor prin care să asigurăm resursele necesare atingerii obiectivelor de decarbonare stabilite și reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021.  Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice și utilizarea surselor alternative de energie”, a spus Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane Aquila.

În 2023, compania a investit aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro au fost alocate achiziției a peste 190 mijloace de transport.  Cu o flotă diversificată, de peste 1.600 de vehicule, Aquila transportă mărfuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), național și internațional.

Totodată, investițiile propuse pentru 2024 vizează echipamente de lucru pentru depozite, echipamente care asigură o productivitate mai ridicată, precum stivuitoare, nacele și mașini de înfoliere care vor contibui la reducerea cantității de folie utilizată și la o mai bună consolidare a mărfurilor pe paleți.

Aquila deține 14 centre de distribuție a bunurilor de larg consum, 4 platforme logistice și 6 puncte de cross-docking care asigură o capacitate de peste 123.000 de paleți dintre care 77% pentru mediu ambiental, 7% pentru mediu refrigerat și 16% pentru mediu congelat.

În 2023, Aquila a înregistrat cele mai bune rezultate de la înființarea companiei, obținând o creștere de 14% atât a veniturilor, care au ajuns la 2,5 miliarde de lei, cât și a profitului net, în valoare de 97 milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content