FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Angst intră în restructurare la cererea creditorilor

Angst intră în restructurare la cererea creditorilor

Problemele cu creditorii aduc procesatorul de carne Angst în fața insolvenței. Tribunalului Ilfov a admis cererile creditorilor Abatorul Periș și Primo Mix Food și a deschis procedura generală de insolvență împotriva debitoarei Angst Ro SRL. Decizia a fost pronunțată la finalul lunii martie, iar Angst a avut zece zile la dispoziție să depună actele și informațiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014.

„În ultima perioadă nu puteam acoperi cererea pentru că aveam probleme cu achiziția de materie primă. La noi, cererea era mai mare decât oferta. Într-adevăr, piața este proastă, dar la noi nu a fost o problemă de lipsă de vânzare. Voi face un plan de restructurare, am două luni la dispoziție să o fac. Am un plan de reorganizare, nu opresc producția. E doar un moment mai prost, după 31 de ani de activitate”, a declarat Sorin Minea, principalul acționar Angst, pentru Europa Liberă.

Instanța a desemnat un administrator judiciar provizoriu. Este vorba despre practicianul în insolvență Silvan Găvenea, Adriana Doiciu și Asociații SPRL care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remunerație de 3.000 lei/lună, bani plătiți din conturile Angst. 

Instanța a fixat următoarele termene limită:

  • termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor asupra averii debitorului 13.05.2024;
  • termenul de verificare a creanțelor, de întocmire și publicare în BPI a tabelului preliminar de creanțe – 03.06.2024;
  • termenul de definitivare a tabelului creanțelor – 28.06.2024;
  • data primei ședințe a adunării generale a creditorilor – 10.06.2024.

„În termen de 60 de zile de la data pronunțării instanței, administratorul judiciar trebuie să efectueze  inventarierea bunurilor debitoarei, să întocmească și să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, și, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceeași lege”, se arată în decizia publicată de Tribunalul Ilfov.

În anul 2022, ultimul an pentru care există date publice referitoare la evoluția businessului Angst, compania a înregistrat o cifră netă de afaceri de 60,4 milioane lei față de 74,9 milioane lei cât a fost în 2021. În 2022 s-au adâncit și pierderile companiei. Datele publicate de Ministerul Finanțelor indică pierderi de 6,3 milioane lei în 2022 față de 980 de mii de lei în 2021.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content