FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Angajări masive la Tesco în urma creșterii vânzărilor online

Angajări masive la Tesco în urma creșterii vânzărilor online

Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, anunță că va angaja încă 16 mii de persoane pentru a acoperi cererea mare privind comenzile online.

Potrivit datelor Reuters, este vorba despre locuri de muncă permanente, dar pe care le pot ocupa inclusiv cei care au în acest moment posturi temporare în cadrul Tesco.

Reprezentanții companiei susțin că, dintre posturile disponibile, zece mii vizează persoanele care pregătesc comenzile pentru expediere, iar trei mii vor fi pentru șoferi. Restul posturilor vor fi disponibile în cadrul magazinelor fizice și în centrele de logistică.

Încă de la începutul pandemiei, cererea de personal în sectorul de retail a fost în continuă creștere.

Luna trecută, Lidl a anunțat că vor crea o mie de locuri de muncă până la finalul acestui an, iar Aldi - 1.200 de noi posturi în același interval.

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, în raportul privind evoluția businessului în al doilea trimestru din acest an, a punctat că a angajat peste 45 de mii de persoane la nivel mondial.

Tot la nivel mondial însă, cele mai multe angajări au fost făcute de Amazon. De la începutul pandemiei, cel mai mare retailer online din lume a angajat peste 175 de mii de persoane. În cazul Amazon, costurile cu personalul suplimentar s-au ridicat la mai bine de 500 de milioane de dolari.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content