FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Amazon cumpără 11 avioane pentru a extinde rețeaua de livrare

Amazon cumpără 11 avioane pentru a extinde rețeaua de livrare

Pe măsură ce numărul comenzilor online continuă să crească, Amazon face o investiție majoră în expansiunea sistemului de livrare. Compania cumpără 11 avioane Boeing 767-300 second-hand, șapte de la Delta Air Lines și patru de la WestJet, și bifează astfel prima achiziție directă de aeronave.

Până acum, Amazon și-a bazat flota aeriană de transport marfă prin acorduri de leasing operațional. Detalii privind valoarea tranzacției nu au fost făcute publice, dar decizia a fost luată într-un moment în care prețul aeronavelor este în scădere din cauza limitărilor de călătorie impuse în contextul pandemiei.

Potrivit CNBC, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, valoarea Boeing 767-300ERs a fost cu aproximativ 15% mai mică față de începutul anului 2020, estimarea fiind bazată pe o analiză făcută de Ascend by Cirium, o firmă de consultanță în aviație. Rob Morris, consultant Ascend, declara că aeronavele Delta au aproximativ 20 de ani și ar fi evaluate între 13 și 14 milioane de dolari fiecare.

„Având un mix de aeronave închiriate, cât și deținute în flota noastră în creștere, ne permite să gestionăm mai bine operațiunile noastre, ceea ce ne ajută să ținem pasul cu îndeplinirea promisiunilor făcute clienților noștri", susține Sarah Rhoads, Vicepreședintele Amazon Global Air într-o declarație citată de CNBC.

Aeronavele de la WestJet sunt primele care vor intra în flota Amazon după ce vor fi transformate din avioane de pasageri în avioane cargo. Cât despre cele șapte avioane de la Delta Air Lines, acestea urmează să se alăture flotei de anul viitor, Amazon specificând că „va continua să se bazeze pe transportatori terți pentru a opera aceste noi aeronave.”

Flota 767 a Amazon Air este operată de Atlas Air Worldwide Holdings și Air Transport Services Group, însă o purtătoare de cuvânt a Amazon a refuzat să comenteze care dintre companiile aeriene va opera avioanele recent achiziționate.

Până la finalul anului 2022, Amazon va opera o flotă de peste 85 de aeronave în încercarea de a-și spori capacitatea de a livra rapid coletele către clienți, în special prin serviciile sale Prime. În același timp, Amazon își bazează livrările pe parteneriatele cu FedEx și UPS, servicii pe care compania încă nu le poate internaliza.

Amazon și-a lansat flota aeriană în 2016, moment în care au apărut și primele speculații privind dorința companiei de a reduce dependența de UPS și FedEx.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content