FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alimentele, mai scumpe cu aproape 3% față de finalul anului trecut

Alimentele, mai scumpe cu aproape 3% față de finalul anului trecut

2,94% este scumpirea trecută de Institutul Național de Statistică în dreptul mărfurilor alimentare pentru luna noiembrie raportat la decembrie 2019. Față de noiembrie 2019, scumpirea este încă și mai mare: 3,81%.

Raportat la finalul anului trecut, aproape toate alimentele de bază costau mai mult luna trecută, iar pe listă se numără fasolea boabe și alte leguminoase (+17,22%), făina (+7,37%), fructele proaspete (+6%), preparatele din carne (+5,17%).

Există și excepții cum ar fi cartofii al căror preț mediu calculat de INS era cu 30,2% mai mic în noiembrie 2020 față de decembrie 2019. Și tot în categoria produselor mai ieftine intră și legumele și conservele de legume (-5,17%).

Însă, dacă raportarea se face la luna octombrie, se observă că în noiembrie mărfurile alimentare au înregistrat o ușoară ieftinire, de doar 0,08%, evoluție influențată în principal de evoluțiile sezoniere, fiind raportată o scădere de aproape 10% în dreptul citricelor, 3,66% în cazul fructelor și conservelor din fructe și 1,06% în cazul cartofilor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content