FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alexandrion Group construiește două distilerii în România și estimează afaceri de 500 mil. euro în următorii 5 ani

Alexandrion Group construiește două distilerii în România și estimează afaceri de 500 mil. euro în următorii 5 ani

Alexandrion Group va investi 600 de milioane de euro ȋn construcţia a 8 distilerii pe mai multe continente, va deschide companii de distribuţie şi magazine pe toate pieţele externe ȋn care există oportunităţi de dezvoltare şi va produce băuturi spirtoase adaptate specificului fiecărei pieţe. În România, Alexandrion Group va construi două mari distilerii ȋn Tohani (jud. Prahova) şi ȋntr-o altă zonă a ţării şi va creşte de 3-4 ori capacitatea de producţie pentru whiskey single malt, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789.

Nawaf Salameh, preşedintele şi fondatorul Alexandrion Group, estimează ca cele 8 distilerii vor genera o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro ȋn următorii 5 ani, iar cifra de afaceri pentru România va atinge 500 de milioane de euro, ȋn acelaşi interval.

“Alexandrion Group are planuri de dezvoltare foarte mari. Expansiunea noastră globală nu se va limita la Europa, America de Nord sau America Latină. Vom pătrunde ȋn toate cele 248 de ţări ale lumii. Plănuim să construim facilităţi de producţie, să ȋnfiinţăm sau să achiziţionăm firme de distribuţie şi să deschidem magazine ȋn toate ţările ȋn care identificăm oportunităţi de dezvoltare şi public ţintă. În viitorul apropiat vom construi trei distilerii de dimensiuni foarte mari, ȋn două ţări din Europa, unde vom produce băuturi naţionale, specifice pieţelor respective. În România vom construi o nouă distilerie pentru distilarea vinarsului Brâncoveanu, dar şi a altor distilate de vin, la Tohani (jud. Prahova). Vom construi, de asemenea, o altă mare distilerie pentru distilarea ȋn special a primului whisky single malt românesc pe care ȋl vom lansa curând ȋn ediţie limitată; vom anunţa ȋn câteva luni capacitatea de producţie şi locaţia acestei distilerii. Acest whiskey este produs la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789 din regiunea Dealu Mare, judeţul Prahova, iar ȋn perioada următoare vom face investiţii ȋn creşterea de 3-4 ori a capacităţii de producţie pentru acest produs. În toamnă ȋl vom lansa ȋn ediţie limitată, ȋnsă din 2023 vom produce cantităţi mai mari şi le vom exporta pe pieţele străine, inclusiv ȋn SUA.

În Statele Unite ale Americii avem două distilerii ȋn construcţie, ambele localizate ȋn New York, ȋn zonele Carmel şi Fishkill, la aproximativ o oră de mers pe jos de Manhattan. Cea din Carmel va ȋncepe activitatea de producţie anul viitor, după Paştele Ortodox. Estimez că cele 8 distilerii pe care le vom construi ȋn perioada următoare şi ȋn care vom investi aproximativ 600 de milioane de euro, vor genera o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro ȋn următorii 5 ani. Distileriile vor produce mai multe categorii de băuturi spirtoase, ȋn funcţie de specificul fiecărei pieţe, dar toate vor produce whiskey şi brandy local.

În România, cifra de afaceri estimată pentru următorii 5 ani este de 500 de milioane de euro. Şi aici pregătim planuri de dezvoltare foarte mari. Lucrăm intens la lansarea unor produse noi”, a spus Nawaf Salameh.

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția de vinuri și băuturi spirtoase din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante, produse de Crama The Iconic Estate.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content