FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ahold Delhaize își creează propriul sistem de plată

Ahold Delhaize își creează propriul sistem de plată

Pe măsură ce pandemia a dus la creșteri impresionate în privința plăților online sau contactless în magazine, marii retaileri caută soluții alternative care să garanteze siguranța plăților digitale.

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, lucrează la dezvoltarea unui nou sistem digital de plată în colaborare cu ING Bank, potrivit informațiilor publicate de RetailDetail.

Sistemul alternativ de plată presupune colectarea a cât mai puține date personale ale clientului și, totodată, ar trebui să fie mai rapid decât plățile tradiționale cu cardul.

Plata cumpărăturilor ar urma să fie posibilă cu ajutorul unui token emis de ING ceea ce însemnă că fiecare client va avea un număr unic asociat. Tokenul înlocuiește datele personale pe care un client le introduce în mod normal în cazul unei plăți online și, potrivit ING Bank și Ahold Delhaize, nu va fi dezvăluit nici măcar numărul de card al clientului. În acest fel, toți pașii de plată făcuți în mod normal sunt anulați de codul generat de token și autentificarea va fi mult mai rapidă.

Sistemul, foarte asemănător cu alte soluții digitale de plată cum sunt Apple Pay sau PayPal, va fi testat de retailer atât în magazinele sale fizice, cât și cele online din Olanda.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content