FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agrana a bugetat investiții de 6 milioane de euro în 2023

Agrana a bugetat investiții de 6 milioane de euro în 2023

Grupul Agrana, producătorul mărcilor de zahăr Mărgăritar și Coronița, a bugetat pentru acest an investiții de șase milioane de euro pentru noi mașini de ambalat, paletizatoare și stații de evaporare.

În ultimii zece ani, Agrana a investit peste 18 milioane de euro în afacerile locale, cea mai mare investiție având loc în Buzău, între 2018 și 2019.

Compania a făcut prima investiție în România în 1998, în industria zahărului. În prezent, Agrana România deține o fabrică de zahăr în orașul Roman și o rafinărie de zahăr la Buzău, precum și o fabrică de amidon în orașul Țăndărei. În fabrica din Roman și rafinăria din Buzău lucrează 375 de angajați permanenți și între 100 și 150 de angajați sezonieri.

Citiți și: Consumatorul, captiv într-o lume a inflației

Agrana transformă materia primă agricolă în alimente de înaltă calitate și în numeroase produse industriale. Aproximativ 9.000 de angajați din 55 de unități de producție din întreaga lume generează veniturile anuale ale grupului în valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro. Înființată în 1988, compania este lider pe piața mondială a preparatelor din fructe și cel mai important producător de concentrate de sucuri de fructe din Europa. De asemenea, pe segmentul de amidon, Agrana este un producător important de produse din amidon (obținute din cartofi, porumb și grâu) și de bioetanol. Agrana este cel mai mare producător de zahăr din Europa Centrală și de Est.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content