FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile Profi au depășit pragul de 7 miliarde de lei în 2019

Afacerile Profi au depășit pragul de 7 miliarde de lei în 2019

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 7,26 miliarde de lei (peste 1,5 miliarde euro), după un avans de 23% față de anul 2018, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Performanța a fost susținută puternic de extinderea rețelei de magazine, iar rețeaua Profi și-a păstrat și în 2019 titlul de cel mai expansiv retailer după ce a inaugurat 260 de magazine sub formatele Profi, Profi City și Profi Loco. Politica retailerului este să deschidă în fiecare an un număr de magazine cel puţin egal cu cel din anul anterior și, numai de la începutul anului, au fost inaugurate deja peste 70 de magazine, dintre care 21 doar în luna mai. 

„Misiunea noastră este să ducem hrana cât mai aproape de casele oamenilor. De aceea, deja de zece ani, strategia noastră este să creștem puternic. În ciuda tuturor dificultăților și a vicisitudinilor, Profi se străduiește să ajungă tot mai aproape de clienții săi, deschizând noi magazine aşa cum şi-a planificat încă de la început”, a declarat Pawel Musial, Directorul General al Profi Rom Food, la începutul lunii aprilie.

Lanțul de supermarketuri controlat de Mid Europa Partners va continua extinderea rețelei în ciuda pandemiei și va menține bugetul investițiilor la 100 de milioane de euro. Compania a primit la finalul anului trecut și acordul Consiliului Concurenței de a prelua 18 magazine ale retailerului local Pram Maya și, de asemenea, și-a adăugat în portofoliu două magazine Zanfir din Brăila.

Dacă în cazul Profi nu se poate vorbi despre profit, datele financiare arată totuși o reduce considerabilă a pierderilor de la 90,5 milioane de lei în 2018, la 35,6 milioane de lei anul trecut.

Cu aproximativ 1.300 de magazine în peste 570 de localități și peste 16.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail cu cea mai mare acoperire geografică la nivel național.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content