FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile JTI în România au depășit anul trecut 1,4 mld. euro

Afacerile JTI în România au depășit anul trecut 1,4 mld. euro

Afacerile JTI în 2021, cumulate pentru cele două entități care își desfășoară activitatea în România - JTI Trading și JTI Manufacturing -  depășesc 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro). Suma totală include acciza și este în creștere cu circa 12% față de 2020.

Pe lângă accize, JTI a mai virat la buget și TVA, plus alte taxe si contribuții, reprezentând în total 80% din cifra de afaceri, și anume circa 5,6 miliarde lei, cu peste 14% mai mult față de anul precedent.  

Profitul celor două entități JTI în 2021 este de peste 825 milioane lei, în creștere cu circa 13% comparativ cu 2020.

„Ne dorim să putem raporta și pentru anul în curs rezultate financiare bune și, implicit, creșterea sumelor plătite la buget. Vom reuși în condițiile unei politici fiscale predictibile, stabilității cadrului de reglementare și menținerii contrabandei la nivel scăzut. În prezent, așteptăm noul calendar de creștere a accizei și asistăm la dezbateri prelungite pe tema unei eventuale taxe noi, intitulate ”de solidaritate”. În cazul nostru, taxele reprezintă deja 80% din cifra de afaceri cumulată, restul de 20% fiind costuri cu materiile prime, materialele de producție, logistica, transportul, costul forței de muncă și profitul producătorului”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

JTI a investit până acum peste 250 milioane de euro pe piața locală și, recent, a anunțat o investiție de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităților de producție ale fabricii din București. În momentul de față, aproximativ 75% din producția JTI Manufacturing este exportată în circa 50 țări. JTI are peste 1.200 de angajați în sediul din București, fabrică și birourile de vânzări din toată țara.

România este al doilea producător european de țigarete, la egalitate cu Germania și după Polonia. Conform INS, în 2021 totalul exporturilor de țigarete și produse din tutun a fost de peste 1,34 miliarde de euro, contribuția pozitivă a tutunului la balanța de plăți fiind de circa un miliard de euro.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are peste 40.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content