FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afaceri de aproape 13 miliarde de lei în 2020 pentru Kaufland România

Afaceri de aproape 13 miliarde de lei în 2020 pentru Kaufland România

După o creștere a afacerilor de 8,75% în 2020 față de 2019, Kaufland România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproape 13 miliarde de lei, potrivit datelor furnizare de Valer Hancaș, Director Corporate Affairs Kaufland, în cadrul unui eveniment Confidex.

„Vânzările anul trecut au fost peste creșterea inflației. Suntem într-o creștere relativ organică, acest nivel reprezintă o creștere sănătoasă în retail. Creșterea este justificată de doi factori: expansiunea, pentru că anul trecut am deschis 10 magazine noi, dar și de extinderea livrărilor la domiciliu prin comenzi online și prin dark store-uri. Nu am fi ajuns la această cifră dacă anul trecut am fi oprit investițiile și am fi așteptat să vedem ce se întâmplă. Credem că acesta nu este un rezultat al consumului și este un rezultat al eforturilor constante de a răspunde la nevoile clienților”, explică Valer Hancaș.

Pentru 2020, retailerul a avut un buget de 300 de milioane euro pentru extindere și remodelări, dar și pentru achiziția de terenuri. Pentru 2021, bugetul de investiții se ridică la 375 milioane de euro. Investițiile realizate de Kaufland România au aport direct în economia locală. Din fiecare leu pe produs cumpărat, 67 de bani merg spre producători din România, a spus reprezentantul companiei în cadrul dezbaterii Confidex. Potrivit acestuia, 67% din cifra de afaceri produsă este plătită producătorilor din România.

„Ce reprezintă acest 67% din totalul plăților către furnizori, 81% rămân în țară. Avem 2.900 de parteneri și furnizori de bunuri sau servicii, dintre aceștia, 2.400 sunt furnizori români. Nu e vorba despre patriotism, ci despre o formulă de business. Prin rămânerea capitalului în țară, nu facem altceva decât să păstrăm puterea de cumpărare în țară. 1,9 miliarde de euro sunt plățile către acești 2.400 de furnizori români. Dacă vrem să vedem impactul indirect față de valul 1 din lanțul de aprovizionare sau impactul indus față de valul 2-3 în lanțul de aprovizionare, probabil că impactul se dublează și ajunge la 4 miliarde. În afară de consum, trebuie să apară și capital românesc, dar nu poate să apară doar prin subvenții, ci și prin parteneriate cu societăți cu capital străin”, completează Hancaș.

Pentru Kaufland România, 2020 a reprezentat și un an de extindere a echipei. Anul trecut, numărul de aplicații pentru ocuparea unui loc de muncă în companie a crescut cu 60% față de 2019. În acest moment, pentru retailer lucrează peste 15.000 de angajați.

„Am avut peste 75.000 de solicitări de locuri de muncă. Rata de retenție a crescut cu 10%, retailul asigură siguranța locului de muncă de care foarte mulți oameni aveau nevoie. Am decis că începând cu martie anul acesta să oferim tichete de vacanță pentru angajații noștri de 1,5 milioane de euro. Salariul minim la Kaufland este cu 60% mai mare decât salariul minim pe economie”, explică reprezentatul companiei.

Kaufland a intrat pe piața locală în 2005 și s-a extins anual cu un ritm ce a variat între 4 și 13 magazine, expansiune ce a menținut businessul pe un trend ascendent. 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content