FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Acțiunile Agroland, listate la BVB

Acțiunile Agroland, listate la BVB

Agroland, cel mai mare lanț de magazine din România specializate pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie și hobby farming, a anunțat listarea pe Bursa de Valori București începând de astăzi, 1 martie 2021. Acțiunile companiei vor fi admise la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT), Sectorul Titluri de Capital, Categoria Premium.

Agroland are în plan continuarea expansiunii la nivel național, prin extinderea noului concept de magazine Agroland MEGA - unde sunt comercializate produse de hobby farming, îngrijirea animalelor de companie și grădinărit - în cât mai multe orașe mari ale țării, potrivit unui comunicat de presă. Mărirea rețelei se va reflecta și pe piața de capital, prin creșterea valorii companiei la bursă, pe măsură ce aria de acoperire a rețelei comerciale și vânzările se vor majora. Horia Cardoș, fondatorul rețelei, a declarat că își dorește să finanțeze parțial această creștere prin emisiuni viitoare de acțiuni și/ sau obligațiuni.

"Pe baza experienței noastre în retail, de peste două decenii, am înțeles încotro merge piața și am căutat cele mai bune soluții pentru a satisface nevoile oamenilor. Tot mai mulți locuitori din România, chiar din mediul urban, sunt interesați de o viață sănătoasă, își găsesc plăcerea în prepararea hranei din ingrediente cultivate de ei, sunt încântați de a crește flori, pe balcon sau la curte, și caută a le oferi cele mai sănătoase opțiuni de hrană animalelor de companie", a transmis Horia Cardoș, Director General Agroland, prin intermediul unei scrisori către investitori.

În octombrie 2020, Agroland a preluat activitatea fermelor Avicola București, sucursala Mihăilești, intrând astfel pe piața ouălor de consum din România. Preluarea Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, a inclus șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content