FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 930 de milioane de dolari investite în „proteine alternative” la începutul acestui an

930 de milioane de dolari investite în „proteine alternative” la începutul acestui an

Companiile care produc alimente pe bază de proteină vegetală ca înlocuitor pentru carne și lactate au primit infuzii de capital record în 2020. Este vorba despre 930 de milioane de dolari doar în primele trei luni ale acestui an, potrivit unor studii publicate de Good Food Institute și citate de FoodBev Media. Suma este cu 11% mai mare decât investițiile totale realizate în 2019, adică 824 de milioane de dolari.

Concret, companiile care produc alternative vegetale pentru carne, ouă și lactate au primit finanțări de 737 de milioane de dolari la începutul acestui an, în timp ce producătorii de carne făcută în laborator (carne din celule) au primit 189 de milioane de dolari.

Impossible Foods, producătorul burgerului făcut din plante, a primit o finanțare de 500 de milioane de dolari, în timp ce LiveKindly, companie care se concentrează tot pe produse vegetale care pot înlocui carnea, a atras 200 de milioane. Compania care produce carne pe bază de celule, Memphis Meats, a obținut 161 de milioane de dolari într-o singură rundă de finanțare.

Potrivit datelor Good Food Institute, vânzările pentru „carnea” pe bază de plante au înregistrat o creștere de 18% în 2019 și au ajuns să reprezinte 2% din totalul vânzărilor de carne din Statele Unite.

Studiile organizației non-profit care promovează alternativele vegetale pentru carne, lactate și ouă pentru a susține un sistem alimentar „durabil” arată că, deși investițiile în producție sunt considerabile, această industrie este abia la început.

De altfel, producătorii de carne bazată pe plante au devenit tot mai populari în ultimii ani pe măsură ce consumatorii au început să conștientizeze impactul pe care industria tradițională a cărnii îl are asupra mediului înconjurător.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content