FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 80% dintre români preferă mâncarea gătită în casă

80% dintre români preferă mâncarea gătită în casă

După un an care a reușit să modifice comportamentele de consum în rândul populației, unu din cinci români susține că în 2020 a luat masa cu familia chiar de mai multe ori pe zi. În aceste condiții, mâncarea preparată acasă și-a păstrat aproape intact și rolul său afectiv, potrivit unui studiu recent realizate de Bonduelle, producător de legume congelate și conservate, prin intermediul companiei de cercetare iVox. Majoritatea respondenților (53%) spun că iau masa alături de familie sau de cei dragi cel puțin o dată pe zi, respectiv seara.

Iar atunci când mănâncă alături de familie, aproape 80% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului preferă mâncarea gătită în casă. Doar 13% dintre respondenți au declarat că în astfel de ocazii preferă să iasă să mănânce în oraș. Pe de altă parte, proporția celor care pentru asemenea ocazii comandă mâncare pentru a fi livrată la domiciliu este de doar 8%.

Prânzul este masa la care peste jumătate dintre respondenți (54,51%) consumă cel mai des legume, iar 26,6% mănâncă mai multe legume la cină decât la alte mese.
Șase din zece români își arată aprecierea pentru o mâncare gustoasă mulțumindu-i direct persoanei care a pregătit-o, 23% mănâncă tot din farfurie, iar 10% mai cer o porție.

De altfel, și așteptările gazdei de la oaspete, drept semn de mulțumire, sunt ca acesta să mănânce tot (11%), să spună cât de mult i-a plăcut mâncarea (42%) și cele două combinate (35%), arată rezultatele studiului „Gătești pentru cei dragi? Cum pui dragostea în farfurie?”

Dacă aproape o jumătate din respondenți (44%) își exprimă pur și simplu prin viu grai aprecierea pentru familie sau prieteni, puțin peste o treime (35%) au declarat că își demonstrează afecțiunea oferind un cadou, în vreme ce unu din cinci români (19%) gătește mâncarea preferată a persoanei dragi.

Când vine vorba despre rețete, internetul este principala sursă de informare despre rețete. Totodată, aproape o zecime dintre români preferă să gătească feluri de mâncare italiene, nu bucate tradiționale.

Metodologie:
Studiul a fost realizat online, în luna mai, pe un eșantion de 2.042 de persoane, reprezentativ pentru populația utilizatorilor de internet din România cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content