FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 7 nume românești pe lista producătorilor europeni de mărci private pentru Lidl

7 nume românești pe lista producătorilor europeni de mărci private pentru Lidl

Discounterul german Lidl a publicat lista celor mai mari 1.024 de fabrici din Europa care produc bunuri de larg consum în sistem private label pentru rețeaua sa de magazine. România se află și ea pe această listă, cu 7 unități de producție deținute de companiile Agrana (producător de zahăr), Chipita (producător de dulciuri), Dalli  (compania produce detergenți în fosta fabrică P&G din Timișoara), Fuchs Condimente, Goodmills (produse de morărit), Sofidel (produse din hârtie) și Star Foods (chipsuri și alte snackuri sărate).

Demersul retailerului german în direcția creșterii transparenței companiei este unul surprinzător, în condițiile în care Lidl nu obișnuiește să publice informații despre parteneriatele sale de business. Iată cum și-a motivat compania decizia de a lista firmele partenere pentru producția de mărci private: “Ne aprovizionăm cu bunuri și materii prime de la furnizori din întreaga lume. Pentru dezvoltarea gamei de private label putem colabora direct cu producătorii pentru a găsi metode de producție mai responsabile. Clienții noștri solicită tot mai multe informații despre originea și modul în care sunt fabricate produsele noastre. Pentru a-i informa mai bine, este important ca aceștia să cunoască exact cine sunt partenerii noștri de afaceri”.

Lidl a exportat în 2018, în magazinele din Europa, produse românești în valoare de peste 28 de milioane de euro, cu 40% mai mult decât în 2017. Produse precum lactate, ulei, sucuri sau snackuri, fabricate local, au ajuns pe rafturile magazinelor Lidl din Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria. Datele au fost incluse în cel de-al doilea raport de sustenabilitate Lidl, ce acoperă perioada 1 martie 2017 - 28 februarie 2019.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content