FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 45.000 de sticle din vinurile Tandem, vândute în primul an de la lansare

45.000 de sticle din vinurile Tandem, vândute în primul an de la lansare

Colecția de vinuri Tandem, lansată ca o premieră în industria vini-viticolă din țară, fiind vorba despre o colaborare între o cramă din România - Liliac, și una din Republica Moldova - Castel Mimi, anunță rezultatele obținute la un an de la lansare. 45.000 de sticle de Tandem au fost vândute în această perioadă.

Iar până la finalul anului trecut, au fost vândute 38.000 de sticle de vin: 60% au fost de vin alb, 25% de vin rosé și 15% vin roșu. Vinurile au intrat în vânzare în magazinele de specialitate și retail în a doua jumătate a anului 2022, înregistrând, până la finalul anului trecut, o cifră de afaceri de 650.000 de lei.

Colecția Tandem conține trei sortimente de vin: vinurile roșu și rosé sunt vinificate de Castel Mimi, în Bulboaca, în timp ce vinul alb este produs de Liliac, la Batoș.

„Rezultatele din primul an ne bucură, chiar dacă este mereu cel mai greu, iar pentru anul 2023 ne așteptăm să dublăm rezultatele din 2022. Vom continua să facem investiții în proiectul nostru comun, și să facem proiecte împreună. Pe măsură ce explorăm idei și facem degustări, cu siguranță vom crea vinuri noi sub umbrela Tandem”, declară Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi.

„Curând vom adăuga colecției și un vin spumant, cererea pentru acesta fiind în creștere pe piață, și vrem ca tot mai mulți oameni să se bucure de vinurile noastre”, adaugă Miron Radic, CEO-ul Cramei Liliac.


Citește și Producătorul suplimentelor și cosmeticelor Himalaya estimează un plus de 50% a afacerilor pentru acest an


Pentru crearea colecției de vinuri, a fost nevoie de o investiție inițială de 300.000 de euro. Atenția este momentan orientată către piețele din România și Republica Moldova, însă cei doi co-fondatori se așteaptă ca vinurile să intre și pe alte piețe anul acesta.

Povestea Castel Mimi a început în secolul al XX-lea, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, devenit director al Băncii Naționale a României în 1926, a construit primul castel din Moldova. Castelul a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS, cu 1.600 de angajați, iar pentru a exporta vinul către Uniunea Sovietică a fost construită o cale ferată de către 600 de persoane, timp de patru ani. În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați.

Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, păstrează vie moștenirea terroir-ului transilvănean prin vinurile sale cu spirit tânăr, revitalizând regiunea viticolă Lechința. Înființată în anul 2010, crama boutique folosește tehnici moderne de vinificație ce scot la iveală esența strugurilor autohtoni, copți sub soarele blând al Transilvaniei și culeși manual din via care se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din Batoș (jud. Mureș) și Lechința (jud. Bistrița).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content