FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ziua Mondiala Fara Tutun

Ziua Mondiala Fara Tutun

Ziua Mondiala Fara Tutun, una dintre cele mai importante manifestatii care are ca scop atentionarea publicului cu privire la efectele nocive ale tutunului, este marcata si in Romania atat la nivelul institutiilor statului cat si prin actiunile demarate de organizatii non-guvernamentale.

La initiativa Institutului National de Sanatate Publica, reprezentantii  institutiilor publice din Romania au fost invitati sa sustina cauza Zilei Mondiale Fara Tutun prin incurajarea angajatilor sa renunte la fumat pe parcursul zilei de 31 mai.

Acelasi indemn a fost transmis si membrilor Parlamentului prin intermediul presedintilor celor doua Camere, Roberta Anastase, respectiv Mircea Geoana, se precizeaza intr-un comunicat.

"Ziua Mondiala fara Tutun reprezinta un mod de a sublinia efectele devastatoare pe care fumatul il are asupra vietii oamenilor. In fiecare an, milioane de oameni se imbolnavesc si mor din cauza fumatului activ si pasiv, iar renuntarea la fumat reprezinta unica solutie pentru evitarea problemelor de sanatate cauzate de tutun.

Este absolut necesar ca institutiile statului si organizatiile de specialitate sa informeze publicul asupra pericolului pe care fumatul il prezinta pentru sanatate si cred cu tarie ca mesajul nostru va fi bine primit de catre romani", a declarat Magdalena Ciobanu, coordonator Expert al Ministerului Sanatatii Publice pentru controlul tutunului, la Comisia Europeana si OMS.

In Bucuresti, Societatea Studentilor Medicinisti alaturi de organizatia non-guvernamentala Amicus si reprezentantii campaniei Help sustinuta de Uniunea Europeana desfasoara o serie de actiuni care au ca scop informarea publicului asupra pericolului fumatului activ si pasiv. Cei care viziteaza Parcul Cismigiu vor avea ocazia sa obtina de la reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale informatii referitoare la efectele tutunului asupra sanatatii precum si detalii despre cele mai bune metode de a renunta la fumat. Astfel de activitati au loc si in alte mari orase ale Romaniei precum Iasi sau Cluj- Napoca.

Locuri de joaca pentru copii, unde nu se fumeaza

In Cluj-Napoca Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj alaturi primaria orasului demareaza proiectul "Locuri de joaca pentru copii, fara fumat". Astfel, in principalele parcuri din Cluj-Napoca, langa locurile de joaca pentru copii, vor fi instalate panouri care atentioneaza adultii despre pericolele la care sunt supusi copii care inhaleaza fum de tigara. Aceast proiect  urmeaza a fi implementat si in Bucuresti si Iasi cu sustinerea primariilor locale.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content