FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Zarea sarbatoreste 100 de ani de la infiintare cu game aniversare de spumante

Zarea sarbatoreste 100 de ani de la infiintare cu game aniversare de spumante

Zarea a implinit anul acesta 100 de ani de la infiintarea fabricii Mott din Bucuresti, a carei traditie o continua  in productia de vinuri spumante. Cu aceasta ocazie, compania a lansat doua game aniversare de vinuri spumante in editie limitata: Zarea Crystal Collection si  Zarea 100

Zarea isi are originile in 1912, cand Wilhelm Mott a infiintat in Bucuresti o mica fabrica de vinuri spumante - Mott & Fils. Mott a fost furnizor al Casei Regale a Romaniei, dar si al Companiei Internationale Wagons-Lits – operatorul trenului Orient Express -  si al vapoarelor de calatori ale Societatii Navale Romane. In 1948 capacitatile de productie Mott & Fills sunt nationalizate, noua companie, aflata in proprietatea statului purtand numele de Zarea.

Noul design al  etichetei Zarea Crystal Collection  este realizat dupa primul design original folosit si la 1914 pentru sortimentul Mott Sec Americain. Vinurile spumante din aceasta gama sunt disponibile in magazine din luna noiembrie, in variantele Alb Demisec, Rosu Demisec si Alb Sec.

Cea de-a doua gama, Zarea 100, acopera segmentul spumantelor obtinute prin metoda traditionala, cu fermentare in sticla, prin care vinul este inchis in sticle si pastrat in pivnite, la o temperatura constanta, timp de  14 luni. Zarea 100 este disponibil in variantele Brut Natur si Demisec.

Compania Zarea, cel mai mare producator de spumante din Romania este controlata de grupul german Schloss-Wachenheim prin intermediul companiei poloneze Ambra.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content