FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Zaharul Ludus, preluat de cel mai mare producator francez de profil

Zaharul Ludus, preluat de cel mai mare producator francez de profil

Tereos, cel mai mare producator de zahar din Franta, intra pe piata romaneasca prin preluarea fabricii Zaharul Ludus din judetul Mures. Aceasta  este detinuta in prezent de o alta companie franceza, Sucreries du Marquenterre Group, activa in Romania din anul 1998.

Cu afaceri de 72,5 mil. lei si un profit net de circa 11 mil. lei in 2011, compania Zaharul Ludus S.A. produce anual 34.000 tone de zahar si este aprovizionata de 500 de agricultori. Culturile de sfecla de zahar ale acestora se intind pe 5.000 de hectare, potrivit unui comunicat transmis de Tereos.

Anul trecut, producatorul din Mures si-a majorat de aproape 4 ori profitul, in conditiile reducerii cifrei de afaceri de la 77,4 mil. lei la 72,5 mil. lei si mentinerii numarului de angajati, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul de Finante.

"Achizitia este o baza pentru dezvoltarea in Europa de Est, unde Tereos isi va putea insoti clientii industriali pe o piata unde ne asteptam la o crestere semnificativa a consumului de zahar in urmatorii ani", se arata in comunicat.
"Beneficiind de expertiza noastra in agronomie si in sectorul industrial, precum si de prezenta in Europa Centrala in ultimii 20 de ani, dispunem de avantaje clare care vor contribui la imbunatatirea randamentelor agricole si la dezvoltarea industriei zaharului din Romania. Datorita acestei investitii, avem acum o pozitie mai solida intr-o regiune a Europei unde importurile de zahar sunt inca puternice pe piata”, a declarat Alexis Duval, Presedintele Tereos.
Tranzactia asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru a se finaliza.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content