FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Wawel face donatii catre patru centre pentru copii

Wawel face donatii catre patru centre pentru copii

Producatorul polonez de cicolata si dulciuri Wawel a donat 300 de kg de dulciuri unui numar de aproximativ 300 de copii din  patru centre de ingrijire din sectorul cinci al capitalei.

Donatia, in valoare de 6000 de RON este prima din sirul de evenimente caritabile pe care compania le-a planificat pentru Romania. Wawel a dat copiilor caramele fragede cu lapte si cu umplutura de miere, bomboane ce sunt realizate manual in fabrica sa din Polonia.

„Ma bucur ca am reusit sa facem acest lucru pentru copii si mi-as dori ca initiativa noastra sa inspire cat mai multe companii”, spune Narcis Costache, Country Manager Wawel Romania.

Aceasta este una dintre primele initiative ale companiei de acest fel in Romania, Wawel intrand pe piata din Romania la sfarsitul anului trecut. Compania intentioneaza sa continuie acest program si sa se implice in noi actiuni destinate copiilor, pentru inceput doar in capitala si ulterior in toate celelate 12 judete in care producatorul este prezent.

Wawel este prezent in Romania cu 21 de produse: gama de produse fara zahar, ciocolata neagra cu 90% cacao, ciocolata  cu crema de oua, crema de castane, crema de lichior de cirese, menta; pastile cu cicolata si menta sau ciocolata si lamaie, prune in cicolata etc.

La momentul intrarii pe piata producatorul de ciocolata era prezent in peste 200 de magazine din Bucuresti si in altele din 10 judete din tara.  La inceputul anului 2009 s-au mai adaugat doua judete si a crescut si numarul de magazine. Pentru acest an, compania isi propune ca produsele sale sa fie prezente in majoritatea marilor retele de retail si cash & carry, precum si in toate magazinele reprezentative  din orasele cu peste 10,000 de locuitori. In prezent produsele Wawel se pot gasi in lanturile de magazine Billa, Cora, Albinuta si in magazinele de comert traditional.

Compania colaboreaza in Romania cu doua mari nume din domeniul import si distributie: Sitel Group si Rocon Distribution 2000.

Pe plan mondial, cu o istorie de peste 100 de ani in fabricarea ciocolatei, WAWEL este lider de piata in grupul HOSTA International AG, un grup multinational cu sediul in Elvetia, din care fac parte urmatoarele companii: Droste (Olanda), Dulcinea (Spania), Hosta Italia, Hosta GmbH (Germania). In prezent, WAWEL are puncte de desfacere in Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America de Nord.

Recent Wawel a achizitionat o fabrica de dulciuri in Lasoschy (Ucraina). Este preconizat ca aceasta va deveni cea mai importanta linie de productie din Estul Europei, targetul sau fiind, in principal, pietele din tarile fost sovietice.

Profiturile din vanzari in al patrulea sfert al anului 2008 a fost de 81 PLN (adica 37.73 milioane USD), reprezentand 109% din rezultatul aceleiasi perioade in anul 2007. In anul 2008, Wawel a avut o cifra de afaceri aproximativ 110 milioane USD - (in 2007 – aproximativ 100 milioane USD) si profit net  in 2007 (9.24 milioane USD).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content