FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vinurile de la Cramele Halewood, premiate la nivel international

Vinurile de la Cramele Halewood, premiate la nivel international

Pinot Noir 2008 din gama Prahova Valley Reserve, produs de Cramele Halewood, a castigat medalia de argint la cea de-a 16-a editie a Concursului Mondial de la Bruxelles, cea mai mare competitie din lume.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost degustate aproximativ 6.300 de vinuri din 54 de tari producatoare, juriul concursului fiind format din 250 specialisti in oenologie si jurnalisti de vin, din 40 de tari. La aceasta editie Romania a avut in concurs 35 de vinuri.

Sesiunile de degustare din cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles 2009 s-au desfasurat pe parcursul a trei zile, juriul concursului fiind impartit in 45 de comisii, a cate cinci sau sase membri. Degustarile pentru toate seriile s-au realizat in orb, organizatorii concursului garantand un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat fiind anul de recolta. Principalele criterii de jurizare au fost aspectul vinurilor (limpiditate, claritate si efervescenta, in cazul vinurilor spumante), miros (intensitate, calitate si evolutie), gust (intensitate, evolutie, calitate si persistenta) si nota globala.

Cramele Halewood au in palmares peste 60 de medalii, din anul 2000 si pana in prezent, din care nu mai putin de 7 obtinute la Concursul Mondial de la Bruxelles si este singurul producator roman care a obtinut Marea Medalie de Aur, la editia din 2002.

Cu o vechime de 60 de ani, datand din 1949, Cramele Halewood au cucerit in ultimii ani o pozitie remarcabila in domeniul producerii si comercializarii vinurilor de calitate inalta si de top, rezultat al investitiilor in perfectionarea tehnologiilor, experientei si talentului echipei de oenologi. Cu cinci crame in zona Dealu Mare, unul in Podisul Transilvaniei si un nou punct de lucru in zona Cernavoda – Murfatlar, compania urmareste sa valorifice atat potentialul exceptional cat si marea diversitate a Romaniei in domeniul vitivinicol.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content