FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vincon lanseaza o gama de vinuri super-premium pentru retail

Vincon lanseaza o gama de vinuri super-premium pentru retail

Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania a lansat gama de vinuri Egregio, dedicata exclusiv segmentului de retail. Spre deosebire de cealalta gama de top produsa de Vincon – Ambrosio – destinata segmentului HoReCa, vinurile Egregio sunt mai tinere, fiind baricate pe o perioada mai scurta de timp, pretul unei sticle ajungand in magazin la 45-50 de lei.

Gama include vinuri albe (Muscat Ottonel sec si Tamaioassa Romaneasca dulce), vinuri rosii (Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon) si un Pinot Noir vinificat rose. In luna decembrie, gama va fi completata cu Busuioaca de Bohotin.

„Anul acesta au intrat pe rod 26 de hectare de Chardonnay, astfel ca vom avea in gama Egregio primul Chardonnay produs de Vincon. Anul viitor vor intra pe rod si 40 de hectare de Riesling de Rin si 48 de hectare de Traminer, care de asemenea se vor regasi in gama Egregio”, a declarat Georgel Costache, directorul general Vincon Vrancea.

Vinul va fi distribuit in primul rand in magazinele retelelor internationale de retail dar si in local key accounts, precum Issa Supermarket, Eden, Intermacedonia din Bucuresti, retelele Diana si Annabellla din Ramnicu Valcea, magazinele mari din reteaua Succes din Targu Jiu sau Unicarm in nord-vestul Romaniei. „Din cele 68.000 de puncte de vanzare unde distribuim produsele noastre, gama Egregio va ajunge in circa 3.000 – 4.000 de locatii”, a afirmat Dan Danescu, directorul general Vincon Logistic, companie specializata in distributia vinurilor si bauturilor, din grupul Vincon.

Potrivit reprezentantilor Vincon, anul 2012 a fost unul fluctuant, estimarile indicand o scadere a vanzarilor fata de anul precedent, insa mult sub scaderea pietei care a ajuns in unele luni si la 18-20%.

Vincon Vrancea, cel mai mare producator de vin in functie de volumul vanzarilor din Romania, detine peste 1.580 de hectare de vita de vie in podgoriile Odobesti, Cotesti, Panciu si Husi. De asemenea, compania detine si 11 crame, trei platforme industriale pentru conditionarea si imbutelierea vinului, a vinarsului, bauturilor spirtoase si a otetului si trei depozite.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content