FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Venituri in scadere pentru operatiunile SabMiller in Europa

Venituri in scadere pentru operatiunile SabMiller in Europa

SabMiller, unul dintre cei mai importanti producatori de bere la nivel global a anuntat rezultatele financiare aferente primei jumatati a anului fiscal 2010, aprilie – septembrie 2009. Rezultatele raportate sunt interimare si neauditate.

Scaderea puterii de cumparare a consumatorului european a determinat o diminuare a consumului de bere in regiune, drept urmare SabMiller a raportat pentru Europa un volum al vanzarilor cu 6% mai scazut decat in perioada similara a anului 2008.
Situarea valutelor reprezentative la o valoare inferioara comparativ cu anul precedent, a determinat deprecierea cu 19% a profitului EBITA( profitul inainte de scaderea cheltuielilor financiare, impozitelor pe profit si amortizarii.

Strategia eficienta a preturilor practicate de SabMiller a determinat cresterea valorii per hectolitru de bere cu 6% la o rata de schimb constanta iar eficientizarea costurilor a estompat deprecierea valutara  si cresterea de 2% a costurilor de productie variabile. In Polonia si Romania producatorul a castigat cote de piata prin intermediul achizitiilor, in Cehia volumul consumat a scazut in ciuda  strategiei companiei de a crea valoare iar in Rusia atat volumul cat si cota de piata s-au diminuat ca urmare a scaderii categoriei in piata si a strategiei orientate catre segmentul premium.

La nivelul grupului, volumul organic de bere a scazut cu 1%, cresterile notabile inregistrate in Africa si Asia compensand volumele inferioare consumate in celelalte piete. Scaderea cu 6% a venitului raportat de grup si cu 2% a profitului EBITA se datoreaza deprecierii valutelor reprezentative din Europa Centrala si de Est in raport cu   cu dolarul american, comparativ cu perioada similara a anului 2008.

Reprezentantii SabMiller nu prevad schimbari semnificative pentru cea de-a doua jumatate a anului fiscal 2010, mizand pe existenta acelorasi conditii de piata si pe rata crescuta a somajului, indicatori ce incetinesc stabilizarea PIB-ul in pietele de actiune ale producatorului.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content