FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vara a adus o crestere de 5% pe piata apelor minerale

Vara a adus o crestere de 5% pe piata apelor minerale

Vara foarte calduroasa din acest an a adus o crestere de 5% a consumului de apa minerala naturala pe primele 9 luni din an, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor SNAM (Societatea Nationala a Apelor Minerale). Evolutia nu se datoreaza neaparat litrajelor mari, (PET-urile de peste 2,5 litri), desi acestea au castigat teren pe piata pe fondul crizei.

“In perioada 2009-2011 am asistat la o explozie a ofertei de apa minerala imbuteliata in ambalaje mari, de 2,5 litri (in cazul segmentului de apa carbogazoasa) sau de 5-10 litri. Aceste litraje mari si-au crescut importanta in totalul pietei, ajungand la o cota volumica pe care eu o estimez in jurul a 30%. Insa pe primele noua luni din acest an, datorita temperaturilor mari, cresterea pietei de apa minerala s-a datorat litrajelor traditionale, de 0,5 L, 1 L, 1,5 L si 2 L”, a comentat Adrian Feru, Director Cercetare-Dezvoltare la SNAM (Societatea Nationala a Apelor Minerale).
Estimarile sale au la baza volumele imbuteliate la sursele de apa detinute de SNAM, acestea reprezentand in total circa 75-80% din piata apelor minerale naturale imbuteliate din Romania.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content