FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vanzarile SABMiller au scazut cu 8% anul trecut in Romania

Vanzarile SABMiller au scazut cu 8% anul trecut in Romania

Volumul vanzarilor de bere ale grupului SABMiller in Romania, prezent pe plan local prin intermediul companiei Ursus Breweries, a scazut cu 8% in anul fiscal aprilie 2011 - martie 2012 in urma finalizarii planului de reducere a stocurilor, a scaderii preturilor si a campaniilor promotionale ale concurentilor.

"Finalizarea procesului planificat de reducere a stocurilor in a doua jumatate a anului a afectat Polonia si Romania, si a generat, alaturi de efectele continuarii reducerilor de preturi si activitatilor de promovare din partea concurentilor, scaderea volumelor cu 4%, respectiv 8%, pentru anul trecut", se arata intr-un raport al producatorului de bere.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, detine pe piata romaneasca trei fabrici de bere la Timisoara, Buzau si Brasov unde imbuteliaza atat branduri locale (Ursus, Timisoareana, Ciucas, Azuga) cat si branduri internationale (Grolsch, Peroni Nastro Azzurro).

In Europa, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller a scazut anul trecut cu 1%, pe fondul conditiilor dificile de piata. In Cehia, volumele SABMiller au stagnat in 2011, iar in Rusia au urcat cu 2%.

La nivel mondial, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller a urcat cu 3% in anul fiscal 2011-2012, iar pe segmentul bauturilor racoritoare grupul a inregistrat o crestere de 7%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content