FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vanzarile de alimente, bauturi si tutun, relativ constante in 2013

Vanzarile de alimente, bauturi si tutun, relativ constante in 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul de produse alimentare, bauturi si tutun, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere de 0,3% anul trecut, comparativ cu anul 2012, arata datele Institutului National de Statistica.

In functie de vanzarile brute scaderea cifrei de afaceri pentru comertul cu produse alimentare a fost si mai mica in 2013, de numai 0,1%.

In luna decembrie a anului trecut, vanzarea predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, a crescut 2,3%, fata de aceeasi luna a anului 2012, ca serie ajustata si respectiv 3,6% ca serie bruta.

Comparativ cu luna noiembrie, in decembrie 2013 s-a inregistrat o crestere de 0,9% ca serie ajustata pentru comertul cu amanuntul alimente, si o crestere de 24,6% in functie de vanzarile brute.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 0,4% in anul 2013, comparativ cu anul precedent, in special datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,7%). Ca serie bruta, cresterea a fost 0,5%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content