FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > "Vanzari solide" in Romania pentru grupul Delhaize

"Vanzari solide" in Romania pentru grupul Delhaize

Retailerul belgian Delhaize, prezent si in Romania prin intermediul retelelor Mega Image si Shop&Go, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 9.1%, pana la 5,82 miliarde de euro, in al treilea trimestru din 2012. In comparatie cu aceeasi perioada a anului treicut si la rate de schimb egale, cresterea a fost de 1,6%. Profitul operational a scazut cu 3%, si 9,4% in termeni comparatibili, pana la suma de 231 milioane de euro.

Regiunile Europa de Sud-Est si Asia raman cele mai profitabile pentru grup, cu o crestere a vanzarilor de 19,5% pana la 793 milioane de euro. La aceasta evolutie a constribuit semnificativ achizitia retelei Delta Maxi, integrata in business-ul companiei incepand cu 1 august 2011. Excluzand Delta Maxi, veniturile au crescut cu 9,0% in termeni comparabili cu o contributie solida din partea Romaniei si Indoneziei. Si in Grecia, Alfa Beta a continuat sa performeze peste asteptari, cu vanzari si cota de piata in crestere, in ciuda mediului economic nefavorabil.  

In piata de origine, Belgia, vanzarile au crescut modest, cu 0,4%, pana la 1,2 miliarde de euro, iar in termeni comparabili cu 0,6%. Potrivit comunicatului remis de companiei, aici s-au confruntat cu o competitie intensa si un puternic focus pe pret ca urmare a inrautatirii mediului economic. Nu in ultimul rand, veniturile diviziei America au scazut cu 2,4%, pana la 4,8 miliarde de euro.

In Romania, Delhaize opereaza prin intermediul a 120 de magazine Mega Image si 42 Shop&Go. Pentru luna noiembrie, belgienii mai planuiesc alte 12 deschideri.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content