FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vanzari in scadere pentru Anheuser-Busch InBev

Vanzari in scadere pentru Anheuser-Busch InBev

Vanzarile producatorului de bere Anheuser-Busch InBev (AH InBev) au scazut in Europa Centrala si de Est cu 8,9%, in al doilea trimestru al anului 2009, si cu 7,5%, in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceleasi perioade din 2008.

Astfel, volumul vanzarilor pentru semestrul al doilea a ajuns la 12,8 milioane hectolitri, iar pentru primele sase luni, la 20,7 miloane hectolitri. Doua dintre pietele care au influentat aceste rezultate sunt Rusia si Ucraina.

In Rusia, volumele vandute de AB-InBev s-au diminuat cu 14,1%, in al doilea trimestru al anului 2009, si cu 12,3%, in primele sase luni, datorita cererii slabe si a scaderii cotei de piata. In Ucraina, volumul de bere vandut a scazut cu 7,5% in al doilea trimestru al lui 2009 si cu 1,7% in prima jumatate a anului, cu toate ca grupul si-a majorat cota de piata.

La nivel global, volumul vanzarilor AB InBev in primul semestru al anului a ajuns la 200,2 milioane de hectolitri, dupa o scadere de 0,1%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

Veniturile au ajuns la aproximativ 17,7 miliarde de dolari, in urma unei cresteri organice de 2,9 %, iar EBIT a inregistrat o crestere de 26,7%, atingand valoarea de 5,02 miliarde de dolari.

"Am capatat un impuls puternic pentru a doua jumatate a anului 2009, dar trebuie sa recunoastem ca ne asteapta foarte multe provocari. Industria berii, desi are o evolutie buna in majoritatea pietelor in care activam, nu este imuna la presiunile economice", a declarat Carlos Brito, CEO Anheuser-Busch InBev.

Concernului multinational Anheuser-Busch InBev este cel mai mare producator de bere la nivel global si una dintre primele cinci companii mondiale care produc bunuri de larg consum.

In Romania, AB InBev este prezenta de 15 ani, avand in portofoliu marci precum Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content