FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Unilever, la primul bilant al Planului pentru un Stil de Viata Durabil

Unilever, la primul bilant al Planului pentru un Stil de Viata Durabil

La un an de la lansarea Planului pentru un Stil de Viata Durabil, reprezentantii producatorului de bunuri de larg consum Unilever arata ca efectele implementarii planului se fac simtite la nivel international si in România, fiind inregistrate progrese de la domenii precum managementul deseurilor si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pâna la diminuarea nivelului de sare din supe si condimente.

Astfel, coform Planului, in România au fost eliminati toti acizii grasi trans din margarine, sosuri si inghetate. De asemenea, pe parcursul anului 2011, Unilever a redus cu 10% nivelul sarii din noile sortimente de supe si condimente comercializate in magazine.

Totodata, In fabrica de detergenti din România, indicatorul de consum de energie a scazut in 2011 cu 23% fata de 2008, In fabrica de produse alimentareconsumul de apa la o tona de produs finit s-a redus cu 23% in 2011 fata de 2008

La capitolul programe derulate in Romania in domeniile sanatate si igiena, brandul Domestos a lansat, la nivel national, in 2009, programul educativ „Igiena acasa si la scoala”, care promoveaza beneficiile igienei si sanatatii zilnice, adresându-se copiilor din gradinite si scoli, profesorilor si parintilor. Proiectul a continuat in 2012 cu cea de-a treia editie, adresându-se copiilor, profesorilor si parintilor din 10 judete.

De asemenea, Unilever sustine programul „Si eu traiesc sanatos”, derulat de Fundatia PRAIS, impreuna cu autoritatile si alte companii din industria alimentara si de retail, ce are ca obiectiv, in urmatorii 5 ani, prevenirea obezitatii infantile in rândul copiilor si promovarea stilului de viata sanatos in rândul familiilor. Pâna in prezent, peste 68.000 de elevi din ciclul primar, din 215 scoli, 2.000 de cadre didactice si 140.000 de parinti au participat la acest program.

La nivel mondial, Unilever a anuntat ca 24% din materia prima de origine agricola provine din surse sustenabile, fata de doar 14% in 2010. Peste 90% dintre principalele produse Unilever din toata lumea contin, in prezent, mai putin de o treime grasime saturata, iar 20% din totalul de energie utilizata de Unilever este reprezentat de energia regenerabila. In Europa, 100% din electricitatea achizitionata provine din surse regenerabile.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content