FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un nou exit Carrefour: Columbia

Un nou exit Carrefour: Columbia

Retailerul francez Carrefour a anuntat vanzarea operatiunilor din Columbia catre lantul chilian de magazine Cencosud pentru suma de 2 miliarde de euro, incluzand aici si datoriile, pana la sfarsitul anului, potrivit Planet Retail. In 2011, Carrefour Columbia a inregistrat vanzari nete de circa 1,5 miliarde de euro, excluzand afacerile cu produse petroliere. Francezii opereaza in Columbia 72 de hypermarketuri, 16 magazine de procimitate si patru cash & carry.

"Aceasta tranzactie este in linie cu noua strategie Carrefour si anume de a se focusa pe regiuni si tari in care detine prima pozitie in clasamentul jucatorilor din retail sau cel putin are sanse sa ajunga liderul pietei", se arata in comunicatul Carrefour, in timp ce Presedintele Cencosud Horst Paulmann a declarat ca "nu numai ca achizitionam un business bun, dar intram in aceasta piata cu sanse mai mari de a construi, lucru care nu ar fi fost posibil doar prin crestere organica".

Piata columbiana este dominata de subsidiara retailerului Casino, Exito, iar Carrefour nu a reusit niciodata de la intrarea pe piata, in 1998 prin parteneriatul cu Grupo Empresarial Bavaria, sa atace prima pozitie.

De la venirea lui Georges Plassat in pozitia de CEO, Carrefour a iesit deja din Grecia, Singapore si, acum, Columbia, iar analistii europeni sunt de parere ca lista nu se va inchide aici, printre cele mai vehiculate nume fiind cel al Poloniei, Indoneziei si Malaysiei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content