FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un miliard de euro cheltuiesc producatorii alimentari pe distributie in Romania - estimare Nagel Group

Un miliard de euro cheltuiesc producatorii alimentari pe distributie in Romania - estimare Nagel Group

Producatorii alimentari cheltuiesc circa 1,1 miliarde de euro pe distributia de alimente in Romania, potrivit estimarilor Nagel Group, una dintre cele mai importante companii din domeniul logisticii alimentare la nivel european.

  Romania reprezinta o piata cu un potential de crestere ridicat pentru furnizorii de produse alimentare, ocupand locul al treilea in Europa de Est in ceea ce priveste volumul cheltuielilor pentru distribuirea de alimente, acestea ajungand la 1,09 miliarde de euro. Ungaria se situeaza si ea pe aceeasi pozitie cu Romania, valoarea cheltuielilor fiind tot de 1,09 miliarde de euro, potrivit rezultat elor preliminare ale unui studiu nepublicat privind logistica europeana de produse alimentare.

Primele doua pozitii in ceea ce priveste valoarea costurilor de distributie sunt ocupate de Polonia si Cehia, cheltuielile ajungand la 4,6 miliarde de euro, respectiv 1,16 miliarde euro. “In Polonia, doar producatorii de produse alimentare cheltuiesc anual mai mult de 4,66 miliarde de euro, astfel incat produsele lor sa ajunga la clienti cu calitate ridicata si conform cererii”, explica Prof. Peter Klaus, profesor emerit la Universitatea din Erlangen-Nuremberg si Director strategie-dezvoltare al Grupului de lucru Fraunhofer  pentru Supply Chain Services SCS.

Daca se adauga si costurile logistice ale comertului, potentialul de piata pentru logistica produselor alimentare din cele opt state aderate se ridica, potrivit calculelor Prof. Klaus la aproape 13 miliarde de euro.

In ceea ce priveste potentialul de dezvoltare al pietei alimentare in Romania, estimarile Nagel Group sunt optimiste. „Comertul alimentar international se pozitioneaza in crestere in piata vasta cu o populatie de 22 de milioane de locuitori. Lanturi mari de supermarketuri sunt deja prezente local. Oportunitatile de crestere viitoare le vad foarte pozitive“, a declarat Bernhard Heinrich, CEO Nagel Group.

Cu vanzari de aproape 1,7 miliarde de euro in logistica produselor alimentare, Nagel Group este unul dintre cei mai importanti furnizori din Europa. In Romania compania s-a asociat in anul 2011 cu firma romana de logistica a produselor alimentare Whiteland Logistics. Compania Whiteland Logistics a inregistrat in anul 2013 o cifra de afaceri de 34,8 milioane lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content