FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ulker, 11 ani de activitate in Romania

Ulker, 11 ani de activitate in Romania

In acest an, Ulker a implinit 11 ani de activitate pe piata din Romania.

Compania a pornit cu o investitie de 23 de milioane USD realizata in anul 2006 pentru construirea uneia dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de profil din Europa de Est, la care s-au adaugat investitiile ulterioare pentru obtinerea certificatelor ISO 9001, IFS si HACCP si continuand cu lansarea, in anul 2007, a  exportului de produse din Romania catre opt tari europene si Africa, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Cifra de afaceri a Ulker Romania a crescut de la an la an, astfel ca pentru anul 2008 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 31.4 milioane lei. In 2009, dupa zece luni de activitate, volumul a crescut cu 9 % fata de aceeasi perioada a anului precedent. Exportul a crescut treptat, de la 5% din cifra de afaceri in 2007 la 17.2% anul curent, in primele 10 luni de activitate.

Ender Bolat, Director General al Ulker Romania, declara: "Luand in considerare trendul de crestere al pietei locale si calitatea de membru UE a Romaniei, tintim pozitia de lider pe piata biscuitilor dulci din Romania si ne concentram, in acelasi timp, pe marirea cifrelor de export pentru ca Romania sa devina o platforma pentru lansarea afacerii Ulker in tarile Uniunii Europene. Planurile noastre pornesc de la pozitia a 2-a, pe care o detinem pe piata locala a biscuitilor dulci, platforma de pornire pe care dorim sa construim pentru a atinge pozitia de lider.  De asemenea, ne propunem sa  crestem exportul astfel incat, in 2010, sa reprezinte  22.5% din totalul vanzarilor noastre. Pentru toate acestea, am investit permanent in calitate. Fabrica din Romania a fost certificata  ISO 9001 inca din 2006 si, de asemenea, am implementat sistemul de siguranta a alimentelor HACCP ca proces integrat al certificarii IFS, obtinand un  calificativ  inalt de la TUV NORD. Produsele Ulker "fabricate in Romania" sunt, astfel, aliniate la standardele Uniunii Europene din 2006", a mai mentionat acesta.

Compania are aproximativ 280 de angajati implicati in productie, distributie si logistica. Produsele Ulker sunt prezente in toata Romania, atat in comertul modern, cat si in retelele de comert traditionale.

Ulker Group si-a inceput activitatea in Romania in 1998 printr-un importator - distribuitor al dulciurilor Ulker in Romania.

In 2003, Grupul Ulker - leader al pietei alimentare din Turcia - a decis sa investeasca in deschiderea unei fabrici romanesti, astfel luand fiinta compania Eurex Alimentare, detinuta in prezent integral de Ulker si cu un capital social de aproape 32,64 milioane de lei.

Prezent in Romania de 11 ani, Ulker detine la ora actuala locul doi la categoria biscuiti dulci. Printre marcile cunoscute se numara: Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna.  Gama de produse fabricate si comercializate de Eurex numara peste 50 SKU-uri.

In Romania, piata dulciurilor, in special piata biscuitilor, este foarte fragmentata. Exista multe companii mici, mijlocii si mari care produc o varietate extinsa de produse. Reprezentantii Ulker estimeaza piata de biscuiti dulci si sarati la 110 milioane euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content