FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tymbark Maspex Romania, ajutor de stat de 2,5 mil. euro pentru extinderea productiei

Tymbark Maspex Romania, ajutor de stat de 2,5 mil. euro pentru extinderea productiei

Producatorul de origine poloneza Tymbark Maspex Romania a obtinut recent fonduri de 2,5 mil. euro printr-o schema de ajutor de stat pentru finantarea partiala a unui proiect de extindere a productiei in fabrica pe care o detine in Valenii de Munte, judetul Prahova. Valoarea totala a proiectului de investitii este de 6 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

“Destinatia fondurilor este realizarea de investitii în active corporale (instalatii tehnice si echipamente de productie), pentru extinderea capacit?tii de productie existente si pentru diversificarea activit?tii prin fabricarea unor noi tipuri de produse. Proiectul va fi implementat pe parcursul anului 2014”, au precizat reprezentantii Tymbark Maspex Romania. In urma implement?rii proiectului, compania urmeaza sa creeze un numar minim de 50 de noi locuri de munca.

In anuntul guvernamental privind acordarea acestui ajutor de stat se mentioneaza ca fondurile vor fi utilizate de catre Tymbark Maspex Romania pentru crearea unor facilitati de productie a biscuitilor si piscoturilor.
Anuntul vine la mai putin de un an de la integrarea brandului local de snacks-uri sarate Salatini in portofoliul companiei, dupa preluarea acestuia de la producatorul Pan Group. Brandul Salatini, lider pe segmentul crackers, a beneficiat deja de o imbunatatire a imaginii dupa implementarea unui nou concept de ambalaj si investitii masive in promovare. Tranzactia a inclus si brandul de biscuiti dulci Tismana.

Tymbark Maspex Romania are in prezent trei divizii: sucuri, produse instant (La Festa) si paste si snacks-uri. Fabrica sa de la Valenii de Munte produce atat pentru piata romaneasca, cat si pentru exporturi.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content