FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tymbark a deschis a doua fabrica din Romania

Tymbark a deschis a doua fabrica din Romania

Producatorul de bauturi racoritoare Tymbark Maspex a inaugurat a doua fabrica a grupului din Romania, situata la Valenii de Munte (jud. Prahova). Noul centru de productie a necesitat peste 30 de milioane de euro, ceea ce dubleaza investitia totala a companiei poloneze in Romania.

Fabrica dispune de doua noi linii de imbuteliere cu tehnologii ultramoderne si facilitati sporite de depozitare. Activitatea se desfasoara exclusiv pe baza sistemului aseptic de productie, care permite perpararea si imbutelierea bauturilor racoritoare in conditii de control total al calitatii, fara a adauga conservanti. Vechea fabrica a Tymbark va fi folosita pentru productia bauturilor instant.

Centrul de productie si depozitare de la Valenii de Munte devinde cel mai mare din grupul Maspex si va fi folosit si ca centru regional de export pentru Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia si Republica Moldova. Circa 17% din productia de la Valeni pleaca la export.

Conform companiei, care citeaza date Nielsen pentru perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, Tymbark detine o cota de 19% pe segmentul juice-urilor, de circa 10% pe still drinks si de 35% pe segmentul nectar.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 215 milioane lei, iar pentru 2009 estimeaza o crestere de 20%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content