FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tranzactia Real - Auchan va fi analizata de Consiliul Concurentei din Romania

Tranzactia Real - Auchan va fi analizata de Consiliul Concurentei din Romania

Consiliul Concurentei din Romania este institutia care urmeaza sa analizeze operatiunea prin care Auchan Romania SA preia controlul asupra companiei real,- Hypermarket Romania SRL. In cazul in care tranzactia va primi avizul institutiei, retailerul francez va prelua 20 de hypermarketuri pe piata romaneasca.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din
punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Desi tranzactia a fost notificata initial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din Romania a fost considerata autoritatea cea mai potrivita pentru a realiza o analiza detaliata a pietelor pe care Auchan isi consolideaza pozitia in urma preluarii Real”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Auchan Romania, parte a grupului francez Auchan, activeaza in retailul cu produse alimentare si nealimentare de consum in 12 tari, iar Real Romania este membra a grupului german Metro.

Grupul Metro a vandut, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut hypermarketurile Real din Romania, Polonia, Ucraina si Rusia pentru 1,1 miliarde de euro. Tranzactia a inclus transferul a 91 de hypermarketuri din cele patru tari, precum si a 14 galerii comerciale din Romania si Rusia.

Atat autoritatile de concurenta din Rusia cat si cele din Ucraina au avizat deja tranzactia.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content