FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Transavia a investit 4 milioane euro in productia de nutreturi combinate

Transavia a investit 4 milioane euro in productia de nutreturi combinate

Transavia, liderul pietei locale de carne de pasare, a finalizat investitia la fabrica de nutreturi combinate de la Santimbru, judetul Alba. In aceste conditii, cresterea pasarilor din fermele producatorului se va face numai cu cerealele provenite din fermele vegetale proprii ale Transavia.

Fabrica de la Santimbru produce nutreturi combinate pentru hrana pasarilor intr-un sistem automatizat si fara niciun contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalatie speciala. Retetele de furajare sunt analizate in laboratorul propriu pentru asigurarea calitatii si sigurantei maxime a produselor din carne de pasare.

„Transavia isi creste pasarile cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse sanatoase, controland direct lantul de productie”, a declarat Ioan Popa, directorul general si proprietarul Transavia.

„Odata cu aceasta investitie, capacitatea de stocare a fabricii de nutreturi combinate s-a dublat, ajungand la 72.000 tone, prin integrarea a sase noi silozuri de depozitare. In prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele noua au fost date in functiune in perioada 2006-2011”, a adaugat Ovidiu Oprita, director adjunct al Transavia.

Pe langa extinderea capacitatii de depozitare, Transavia a investit si in realizarea unei linii suplimentare de productie furaje, astfel incat capacitatea totala de fabricatie a ajuns la 30 tone furaje granulate/ora, respectiv 250.000 tone/an.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investitional al Transavia alocat anului 2011, in valoare totala de 15 milioane euro.

Transavia, societate pe actiuni cu capital privat integral romanesc, este liderul pietei romanesti a carnii de pasare. In prezent, Grupul Transavia produce peste 50.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Brasov face parte din grupul Transavia.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content